Ekonomi

IMF uyardı: Faiz artırımları finansal stresi artırabilir

Küresel merkez bankaları enflasyonla baş etmeye devam ederken, IMF’den Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası’na faiz uyarıları geldi. IMF, iki bankanın daha fazla faiz artırımı yolunda ilerlemeleri halinde tahvil getirilerindeki ayrışmadan finansal gerilime kadar pek çok potansiyel riskle karşı karşıya kalabileceklerini belirtti.

Bloomberght’te yer alan habere göre, IMF tarafından yayınlanan raporda enflasyonist risklerin para politikası yetkililerine sıkılaştırmaya devam etme görevi yüklediği belirtilirken, bu durumda bile yetkililerin bu gibi gelişmelerin önüne geçmek için yapacakları daha çok iş var. en son bankacılık şubesinde ABD’de patlak veren ve Credit Suisse’in iflas etmesiyle sonuçlanan kriz olarak. Dikkatli olması söylendi.

“Birleşik Krallık ve Euro bölgesi bankalarında ortalama sermaye ve likidite tamponları tatmin edici olsa da, son bankacılık krizi, likidite sıkışıklığının ve finansal stresin ne kadar çabuk yüzeye çıkabileceğini gösterdi. Özellikle başka bir stres, zayıf fonlanan bankaların tamponlarının erimesine ve kredi ve geniş finansal koşulların keskin bir şekilde bozulmasına yol açmıştır. bir şekilde büzülmeye yol açabilir” ifadesi kullanılmıştır.

IMF’nin raporunda yüksek ve potansiyel olarak daha kalıcı enflasyon dinamikleri nedeniyle çekirdek enflasyonun merkez bankaları hedeflerine ulaşana kadar sıkı para politikasına olan ihtiyacı desteklediğinden bahsedilirken, enflasyon risklerine işaret eden bir diğer unsur da birçok Avrupa ekonomisinde ekonomik sakinliğin sürmesidir. ardışık şoklardan sonra beklenenden daha sınırlı. belirtilmiş olabilir.

IMF Avrupa Birimi Lideri Alfred Kammer, para politikası yolunda devam edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Enflasyonla mücadelede yapılacak en kötü şey sıkılaştırmayı erken gevşetmek ya da erken kırmaktır. Çünkü bu sıkılaştırma ikinci bir adım atmayı ve bu da enflasyonu düşürme çabalarını daha maliyetli hale getiriyor. buna neden oluyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu